Wandelroutes

Wie van wandelen houdt, kan in Valle d’Aosta en Piemonte zijn gang gaan. Vooral in de eerste streek komen de liefhebbers van een stevige bergwandeling aan hun trekken. Vanuit de dalen zijn tientallen gemarkeerde tochten uitgezet die vaak een berghut, een waterval of een bergmeertje als eindpunt hebben. Met name het Parco Nazionale del Gran Paradiso, het oudste nationale park van Italië, is een aanrader. De steenbok is hét symbool van het park en de kans is zeker aanwezig dat u tijdens een wandeling één of meer van deze bergbewoners tegenkomt. Ook kan uw pad worden gekruist door een familie alpenmarmotten of een eenzame gems. En mocht u niet het geluk hebben van zo’n fascinerende ontmoeting met het ‘wildlife’ dat hier thuis is, dan zijn er nog altijd de interessante, soms zeldzame alpiene flora en natuurlijk het zicht op de besneeuwde bergtoppen en ijzige gletsjers.

Wat de uitrusting betreft, zijn bergschoenen een must op de vaak rotsachtige paden. Een rugzakje is handig, want het laat de handen vrij waardoor het evenwicht beter kan worden bewaard. Neem altijd een trui, sweater of windjack mee, ook op warme dagen. Boven aangekomen kan het behoorlijk fris zijn. Zorg ook altijd voor voldoende water en eten voor onderweg. Wandelen in de bergen vreet energie en het slappebenengevoel (dikwijls vergezeld van geeuwaanvallen) slaat na een paar uur onherroepelijk toe. Zoetigheid, bananen, pakjes vruchtensap enzovoorts zorgen dat u de finish haalt. Gelukkig kan er in de berghutten meestal een stevige maaltijd worden gebruikt en kan de waterfles voor de terugtocht worden gevuld.

De ANWB heeft een boekje uitgegeven met enkele prachtige wandeltochten in het gebied rond het Comomeer. Voor wandelliefhebbers een echte aanrader. U kunt het boekje hier online bestellen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl