Varenna

Voor een romantische wandeling moet u zeker een bezoek brengen aan Varenna, een klein vissersdorpje dat is gelegen onderaan de Grigne-berg. Het dorp heeft een authentieke uitstraling die wordt versterkt door de schitterende oude huizen. Een promenade verbindt het oude dorpscentrum met de aanlegsteiger. Aan de promenade vindt u typische winkeltjes en kleine aanlegplaatsen voor bootjes. De steegjes in het oude dorpscentrum komen uit op het piazza waar de 14de-eeuwse kerk San Giorgio, de 17de-eeuwse kerk San Maria delle Grazie en de 15de eeuwse kerk San Giovanni Battista staan. Deze kerken kunnen allemaal worden bezocht en dat is zeker de moeite waard. Zo heeft de San Giorgio mooie fresco’s. In de directe omgeving van het dorp zijn nog enkele andere bezienswaardigheden te vinden zoals de Villa Cipressi. Dit is een complex van gebouwen en tuinen uit de 16de eeuw. Een andere bezienswaardigheid is de Villa Monastero. Dit is een voormalig klooster dat in de 17de eeuw tot klooster werd verbouwd.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl