Tremezzo

Het dorp Tremezzo is geliefd bij toeristen vanwege de schitterende ligging aan het Comomeer. Ook bij Italianen valt het dorpje om dezelfde reden in de smaak. Vanuit het dorp kijkt u uit over het midden van het meer. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Villa Carlotta, een werkelijk schitterende 18de-eeuwse villa die direct is gelegen aan het Comomeer. De villa werd gebouwd in 1744 door markies Clerici. De villa wordt gekenmerkt door de terrassen die zich op verschillende hoogtes bevinden die met elkaar worden verbonden door een trap. De terrassen zijn ingericht als Italiaanse en Engelse tuinen en vooral in de zomermaanden kunt u hier genieten van een overweldigende bloemenzee. De Engelse tuin werd in 1850 toegevoegd door prinses Carlotta van Nassau. De villa is ook naar de prinses vernoemd. De villa heeft een neoklassiek interieur waar onder meer sculpturen van Antonio Canova en Bertel Thorvaldsen zijn opgenomen. Aan de muren hangen schilderijen van onder andere Appiani en Maggiolini.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl