Taceno

Het dorpje Taceno ligt 9 kilometer ten zuidoosten van Bellano en is gelegen bij de rivier de Pioverna. Taceno stond vroeger vooral bekend om de ijzergieterijen maar vandaag de dag is het dorp vooral bekend om de heerlijke kazen. De ijzergieterijen werden in Taceno gebouwd door de aanwezigheid van de waterkrachtcentrale in de rivier de Pioverna. Deze centrale is te vinden in de Maladiga. Nog steeds kunt u in Taceno de resten zien van deze vergane industrie. Tegenwoordig leven de inwoners voornamelijk van het toerisme.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl