Ossuccio

Het dorp Ossuccio ligt boven de stad Argegno en bestaat uit twee delen te weten Spurano en Ospedaletto. Vooral het dorpsdeel Spurano is bekend en dit vanwege de kerk San Giacomo. Deze 11de-eeuwse kerk heeft een eenvoudige plattegrond en heeft een fundering van rotsen. Het interieur van de kerk wordt verlicht door het zonlicht dat door de vier dubbele ramen in de zuidelijke muur naar binnenvalt. De kerk is versierd met fresco’s uit verschillende periodes. Zo is er een fresco over het leven van Christus, daterend uit de 12de eeuw. In het dorpsdeel Ospedaletto kunt u de kerk San Maria Maddalena bezoeken. Deze kerk heeft een romaanse klokkentoren en een curieuze laatgotische klokkenstoel. Het is een van de bekendste beelden aan het Comomeer.

Ieder jaar wordt er in Ossuccio een groot feest gevierd, het Sagra di Saint Giovanni. Het hele dorp wordt verlicht door middel van kaarsjes en aan het einde van de dag volgt er een groots vuurwerk. De volgende dag gaan de bewoners gekleed in 18de-eeuwse kostuums en lopen zo in optocht door de straten. De hele dag staat in het teken van festiviteiten, levende muziek en natuurlijk lekker eten en drinken.

Internet:
Ossuccio – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl