Monza

Monza is de officieuze hoofdstad van Brianza. De stad vormt een belangrijke schakel tussen Brianza en het achterland van Milaan. Monza is één van de acht in 2004 opgerichte Italiaanse provincies. De Brianza is het heuvellandschap dat ten zuiden van het Comomeer ligt. Met 2034 inwoners per vierkante kilometer is Monza de dichtstbevolkte provincie van Italië. Monza telt meer dan 120.000 inwoners en is omgeven door uitgestrekte voorsteden met veel industrie.

Monza is zeker een stad waar u niet aan voorbij mag gaan. De stad heeft een historisch centrum en twee pleinen vormen het hart van dit centrum, het Piazza Roma en het Piazza Duomo. Het Piazza Roma wordt gemarkeerd door het 13de-eeuwse Arengario, het stadhuis, en tal van andere historische gebouwen. Op de Piazza Duomo staat de indrukwekkende gotische Duomo. Deze kathedraal heeft een imposante marmeren gevel die in 1396 door Matteo da Campione is aangebracht.

In de kathedraal bevinden zich vele kostbare kunstschatten. In de kapel Theodelinda staat de ijzeren kroon. Dit onvervangbare gouden meesterwerk behoorde vroeger toe aan de 7de-eeuwse koningin Theodelinda. De naam verwijst naar de legende dat de kroon met een spijker van het Heilig Kruis werd gesmeed. De ijzeren kroon is voor Italianen van grote betekenis. Vanaf de Middeleeuwen tot aan de Napoleontische tijd werden de Italiaanse koningen met deze kroon gekroond.

Internet: 
Monza – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl