Mandello del Lario

Op tien kilometer van Lecco ligt de beroemde plaats Mandello del Lario. Deze plaats wordt gedomineerd door het Grigne-gebergte, een gebergte dat populair is bij beoefenaars van alpine sporten. De stad is echter in Nederland bekend om een andere reden en dat is de oorsprong van Guzzi, het beroemde motormerk. In Mandello del Lario begon G. Guzzi aan het begin van de 20ste eeuw zijn motorenfabriek. Vandaag de dag is er een museum dat door duizenden motorsportfanaten uit de hele wereld wordt bezocht. Maar ook voor de gewone toerist is er in Mandello del Lario genoeg te beleven. In het oude stadscentrum kunt u struinen door nauwe steegjes en genieten van mooie huizen met versierde arcaden. Een andere bezienswaardigheid is te vinden aan de rand van het dorp. Het 15de-eeuwse oratorium San Rocco en het heiligdom Beata Vergine del Fiume zijn zeker de moeite waard, al was het alleen maar om de 15de-eeuwse fresco’s te bewonderen.

Internet:
Mandello del Lario – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl