Lecco

Het oostelijke deel van het Comomeer is genoemd naar deze stad. Lecco ligt op het punt waar de rivier de Adda uitmondt in het Comomeer en ligt op 55 kilometer van de stad Milaan. In vroeger tijden was Lecco het strategische hoofdkwartier van een garnizoen dat de doorgang tussen de laagvlakte en de Alpen bewaakte. Sinds 1900 is de stad echter flink veranderd. De industrie voert nu de boventoon en dan vooral de sterk vervuilende staal- en metaalindustrie. Echte bezienswaardigheden heeft Lecco niet. In het kleine historische centrum is alleen het Manzonimuseum de moeite waard. Dit museum, dat geheel is toegewijd aan de schrijver Manzoni, heeft een collectie die bestaat uit manuscripten, boeken en memorabilia. Noemenswaardig is ook de Azzone Viscontibrug over de rivier de Adda. Deze brug, gebouwd in de 14de eeuw, was in vroeger tijden van strategisch belang en wordt door de inwoners van Lecco ook wel de Ponte Grande genoemd.

Internet:
Lecco – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl