Gravedona

Gravedona was in het verleden al een belangrijke stad. De stad, die door bergen wordt beschut, was vroeger de hoofdstad van de streek. Tegenwoordig is het de officieuze hoofdstad. In de stad is het goed vertoeven en er zijn enkele mooie bezienswaardigheden te vinden. De kerk San Maria del Tiglio is het belangrijkste romaanse bouwwerk in dit gebied van het Comomeer. De kerk heeft een zwartwitte gevel en een hoge klokkentoren die zich direct boven de ingang bevindt. Een andere kerk is de San Vincenzo die vooral bekend is vanwege de 15de-eeuwse fresco’s in de crypte. Het pronkstuk van Gravedona is echter de 15de-eeuwse San Maria delle Grazie. Hier kunt u vele fresco’s van de hand van Lombardische kunstenaars bewonderen. Vanuit de stad heeft u een schitterend uitzicht op het Comomeer en zijn er veel watergerelateerde activiteiten mogelijk zoals diverse watersporten en rondvaarten op het meer.

Internet: 
Gravedona – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl