Como

Como is de zijdestad, gelegen aan het zuidelijke uiteinde van de westelijke arm van het Comomeer. De stad draagt nog alle kenmerken van haar bloeitijd. De vitrines concurreren qua schoonheid met de wonderlijke monumenten uit een ververleden. Er is een aantal interessante monumenten in Como die wel een paar uurtjes van uw aandacht verdienen. Como werd in de eerste eeuw voor Christus door de Romeinen gesticht onder de naam Novum Comum en bereikte zijn grootste bloei in de Middeleeuwen. In de oude stad, de città murata, vindt u op iedere straathoek een stukje geschiedenis. De Broletto, de zetel van het middeleeuwse stadsbestuur, is een romaans-gotisch gebouw uit de 13de eeuw.

Aan de linkerkant ervan steekt de Torre del Ciomune de lucht in. Rechts van de Broletto rijst de sierlijke façade van de Duomo op. De kerk is wat bouwstijl betreft een mengeling van gotiek en renaissance. Vanaf het domplein is het niet ver lopen naar de Lungolario, een fraaie promenade langs het meer. Een kerk die ook zeker de aandacht verdient, is de Sant’Abbondio. Deze buiten het centrum (in de buurt van het station) gelegen 11de-eeuwse basiliek behoort tot de mooiste scheppingen die de romaanse bouw kunt in Lombardije heeft voortgebracht.

Internet:
Como – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl