Civate

In de Middeleeuwen was Civate, gelegen in de buurt van het meer van Annone, een belangrijk pelgrimsoord. Dit was te danken aan de abdij van San Calocero. Deze abdij was opgericht in 705 om de relikwieën van de Romeinse martelaar Calogerus en de sleutels van de Sint Pieter in Rome te bewaren. In 1080 leidde de abdij de reformatie in Lombardije en in 1590 werd het een klooster tot de onderdrukking in 1803. Tijdens de restauratie van de basiliek in 1983 werden fresco’s uit de 11de eeuw blootgelegd. Het schitterende klooster en de abdij zijn vandaag de dag het onderkomen van blinden en slechtzienden.

Vanuit Civate is het slechts een kleine wandeling naar de San Pietro al Monte, een belangrijk Lombardisch complex met een rijke geschiedenis. De basiliek staat op de rand van de 662 meter hoge Monte Cornizzolo. Vanaf deze plek heeft u een schitterend panorama. De San Pietro al Monte is gebouwd in de 11de eeuw en bezit een kostbare schrijn, eveneens uit de 11de eeuw. Zeer mooi zijn ook de fresco’s en pleisterwerken uit dezelfde periode.

Internet: 
Civate – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl