Cadenabbia

Het dorpje Cadenabbia is gelegen aan het Comomeer en staat vol met 19de-eeuwse villa’s en hotels. Tijdens de zomermaanden is het lastig om hier nog een kamer te boeken daar vele Italianen het fijn vinden om hier hun vakantie door te brengen. Het dorpje bestaat al vele eeuwen. Vroeger stond er een grote herberg in het dorp waar alle handelaren uit Como en Lecco bijeen kwamen om hun goederen te verkopen. Maar er werd natuurlijk ook gegeten en gedronken. Vooral de lokale wijn, de Griantino, vond toen al gretig aftrek. Aan het begin van de 19de eeuw bouwde G. Gianella het eerste hotel in Cadenabbia. Binnen de kortste keren kreeg het dorpje bekend in heel Europa. Lange tijd was Cadenabbia het favoriete vakantieoord voor de Britse adel. Daarom werd er in 1891 een Anglicaanse kerk gebouwd, de eerste op Italiaanse bodem.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl