Bellano

De stad Bellano is gelegen aan de oostelijke oever van het Comomeer, aan de monding van de rivier de Pioverna die naar beneden stroomt van Valsassina, in de buurt van het Grigne-gebergte. Bellano ligt op 25 kilometer van de stad Lecco en op 75 kilometer van de stad Milaan. Bellano was in de 19de eeuw een drukke industriestad waar voornamelijk kledingstoffen werden geproduceerd. Vandaag de dag is de stad omgetoverd een moderne toeristische stad die gelukkig zijn oude karakter heeft weten te behouden. De textielindustrie kwam juist hier tot bloei dankzij de aanwezigheid van een waterkrachtcentrale in de rivier de Pioverna. Deze rivier stort zich op een gegeven moment in een diepe kloof en komt vervolgens uit in het Comomeer. In de zomermaanden kunt u een wandeling maken naar deze indrukwekkende kloof.

Internet: 
Bellano – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl