Bellagio

Het mooi gelegen plaatsje Bellagio is een van de bekendste en populairste plaatsen aan het Comomeer. Het is gelegen op de punt van de Lariodriehoek, de plek waar de twee takken van het Comomeer samenkomen. De eerste tekenen van menselijke beschaving op deze plek dateren uit 7000 v.Chr. In die tijd was hier waarschijnlijk een “castellum” gevestigd. Tijdens de napoleontische periode had de haven van Bellagio een belangrijke militaire en strategische functie. Aan het begin van de 19de eeuw besloot Francesci Melzi om zijn zomerresidentie in Bellagio te bouwen.

Hij liet een schitterende villa bouwen op de westelijke oever, in de buurt van Loppia. Dit trok de Milanese aristocraten aan en zodoende werd Bellagio een heus villadorp. In de 18de en 19de eeuw creëerden de adel hier een Italiaans Versailles. Bellagio staat vandaag de dag nog steeds bekend om zijn schitterende villa’s. De bekendste zijn de neoklassieke Villa Melzi en de 18de-eeuwse Villa Giulia.

De beroemdste gast van de eeuw, die enige tijd heeft gewoond in Bellagio, was de beroemde muzikant Franz Liszt. Hij bracht hier zijn nooit eindigende huwelijksreis door met Marie Cathèrine de Flavigny. Vandaag de dag zeggen de mensen in Bellagio nog steeds dat niets meer geluk brengt dan een huwelijksreis naar Bellagio.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl