Agliate

In het kleine dorpje Agliate valt weinig te beleven. Toch is het de moeite waard om het dorpje te bezoeken vanwege een belangrijk romaans monument. In Agliate staat namelijk de 10de-eeuwse basilica SS Pietro e Paolo. Deze basiliek werd in de 19de eeuw grondig verbouwd en staat er vandaag de dag schitterend bij. In de kerk zijn enkele fragmenten van fresco’s te bewonderen die in de 14de eeuw zijn aangebracht. Direct naast de basiliek staat een doopkapel waar fresco’s te zien zijn uit de 11de – 15de eeuw. Tevens kunt u hier de resten vinden van een oude doopvont.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl