Restaurants

In de diverse plaatsen rond het Comomeer zijn natuurlijk honderden restaurants te vinden. Er zijn veel verschillende eetgelegenheden, van toprestaurants tot gezellige trattoria en van rustieke boeren etablissementen tot knusse wijnbars: het type maakt niet zoveel uit, alle restaurants die wij hier voor u beschrijven zijn zeker de moeite waard. Deze restaurants gebruiken allemaal verse producten en zijn experts in de regionale keuken. Buon appetito!

Sant’Anna 
Via Filippo Tarati 1/3
Como

Dit was vroeger een familierestaurant dat druk werd bezocht door mensen die werkzaam waren in de textielindustrie. Er werden toen voornamelijk Lombardische gerechten geserveerd. Enkele jaren geleden werd het restaurant overgenomen en zodoende kwam er een frisse wind te waaien. De menukaart wordt per seizoen opgesteld. Het prijsniveau ligt aan de hoge kant.

Terrazzo Perlasca
Piazza De Gasperi 8
Como

Como is zo’n typische toeristenstad waar in de zomermaanden restaurants kwantiteit laten gelden boven kwaliteit. Ze willen zo veel mogelijk gasten krijgen zodat u na het diner als het ware van uw zitplaats wordt weggejaagd. Gelukkig behoort dit restaurant niet tot deze categorie. Het wordt gerund door vier broers, twee in de keuken en twee in de bediening. Het menu wisselt dagelijks. Typische gerechten zijn filetto di laverello en fettuccine e funghi, pasta met lokale paddestoelen. Vanuit het restaurant heeft u een geweldig uitzicht over het Comomeer. Het prijsniveau is hoog.

Le Sette Porte
Via A. Diaz 52A
Como

Dit restaurant is gelegen in het centrum van de stad Como, binnen de oude stadsmuren. Hier mogen gingen auto’s komen, alleen voetgangers. Het restaurant biedt bijzondere gerechten waarin Italiaanse delicatessen worden gebruikt in combinatie met exotische ingrediënten. Zo ontstaan er schotels als ravioli met wortels en yoghurt. Maar er zijn ook traditionele gerechten verkrijgbaar naast heerlijke salades en perfect gegrild vlees. Probeer eens de hete carpaccio met groenten en zoete kaas. Op de uitgebreide wijnkaart pronken naast vele Italiaanse wijnen ook enkele Chileense en Californische wijnen.

Locanda dell’Oca Bianca
Via Canturina 251
Trecallo

In dit dure restaurant, dat u kunt bereiken door vijf minuten met de auto te rijden in de richting van Cantù, kunt u heerlijk eten op een schitterend buitenterras. De kaart is samengesteld uit een aantal Italiaanse regio’s maar er zijn ook Franse invloeden zichtbaar. Zo staat er foie gras op de kaart. Reserveren wordt aanbevolen.

Osteria Angolo del Silenzio
Via Lecco 25
Como

Dit restaurant ligt net buiten de stadsmuren van Como en is zeker een aanrader. De prijzen liggen dan misschien aan de hoge kant maar u kunt er doordeweeks tegen een vaste prijs lunchen. Dit restaurant staat bekend om de huisgemaakte pasta, de mooie vis- en vleesgerechten en de heerlijke wijnen. In de zomermaanden is het mogelijk om op de romantische binnenplaats te eten.

Villa Flori’s Ristorante Raimondi
Via per Canobbio
Como

Dit restaurant maakt onderdeel uit van het hotel Villa Flori. U kunt er uitstekend eten, zowel in de luxe eetzaal als op het terras aan het Comomeer. De kaart vermeld klassieke Italiaanse en Lombardische gerechten die tot in perfectie worden bereid. Het prijsniveau is hoog maar daarvoor krijgt u wel de enige echte Italiaanse specialiteiten te proeven. Het mag geen verrassing heten dat de wijnkaart hier voortreffelijk is.

Grand Hotel Villa d’Este
Via Regina 40
Cernobbio

In het mooiste hotel aan het Comomeer kunt u heerlijk eten. Het eten is werkelijk voortreffelijk. Het wordt bereid door een team van 40 chefs die worden aangestuurd door de chef-kok Luciano Parolari, die al 20 jaar de scepter zwaait in de keuken. Als u hier wilt eten, moet u wel voldoen aan de fatsoensregels en dus netjes gekleed gaan. Voor de heren is bij het diner een colbert en een das verplicht. Op het menu staan klassieke Italiaanse gerechten uit verschillende regio’s. De wijnkaart is indrukwekkend, net zoals de rekening na afloop van een diner. Voor minder dan €100,- per persoon kunt u hier echt niet eten.

Trattoria Gatto Nero
Via Monte Santo 69
Cernobbio

Deze leuke trattoria ligt op vijf minuten rijden van het stadscentrum. Het is een rustiek restaurant met een mooi uitzicht op het Comomeer. Er geen grote eetzaal maar verschillende kleine kamertjes zodat grote gezelschappen de andere gasten niet kunnen storen of overtreffen in stemgeluid. De keuken serveert lokale specialiteiten. Er wordt veel gewerkt met vis die vers gevangen is. Het wordt aangeraden om te reserveren.

Crotto dei Platani
Via Regina 73
Cernobbio

Dit restaurant ligt aan de weg die de dorpen Moltrasio en Ossuccio met elkaar verbindt. Het is een rustiek en elegant restaurant. Dit restaurant is door de Accademia Pliniana gekozen vanwege de heerlijke gerechten. U kunt er excellente lokale gerechten eten in de traditionele crotto (grot) in de winter maar in de zomermaanden moet u zeker op het grote buitenterras plaatsnemen.

Barchetta
Salita mella 13
Bellagio

Dit is zonder twijfel het beste restaurant in Bellagio. Hier kunt u genieten van gerechten uit de Lombardische keuken die zijn bereid door de bekende chef-kok Armando Valli. Probeer de foie gras en de verschillende pasta’s. De zelfgemaakte pasta zult u nooit meer vergeten! De wijnkaart is onnoemelijk groot. Naast tientallen Italiaanse wijnhuizen staan er vele wijnen uit de Nieuwe Wereld op.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl