Parco delle Groane

Dit park bedekt het belangrijkste en halfnatuurlijke gebied van de bovenste vlakte die zich bevindt in Lombardije, in het noordwesten van Milaan om precies te zijn. Het is een heidelandschap dat zeer interessant is vanuit een geologische oogpunt daar het wordt gekarakteriseerd door kleien terrassen die de aanwezigheid van vele plantensoorten ten goede komen. De vegetatie in het heidelandschap is rijk. Zo groeien er onder andere de Schotse grove den, berken en eiken. Het park is rijk aan historische en aretistieke kenmerken zoals het Castellazzo in Bollate, het Valera in Arese, Villa Borromeo in Senago en Cascina Mirabella in Lentate sul Seveso. Tevens kan men in het park vele voorbeelden vinden van industriële archeologie.

Internet:
Parco delle Groane – officiële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl