Civico Museo Archeologico P. Giovio – Como

In dit museum kunt u genieten van een schitterende collectie pre-Romeinse en Romeinse vondsten. Opmerkelijk is de nieuwe collectie prehistorische vondsten die in 18 zalen worden tentoongesteld. Centraal hier staan de oude beschavingen die in deze streek leefden, van de Neanderthaler tot aan de Romeinse beschaving. Tot de collectie behoren onder andere verschillende soorten messen, fragmenten van potten en vazen en artefacten.

De Romeinse sectie, te vinden op de eerste etage, toont voorwerpen die zijn gevonden in en om het Comomeer. De voorwerpen documenteren de verschillende aspecten van het dagelijkse leven in de periode van de 1e eeuw v.Chr. tot het einde van het Romeinse Rijk. Naast deze voorwerpen kan men ook een epigrafische collectie en een mooie mozaïeken vloer bewonderen. Het museum is gesloten op maandag.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl