San Carpoforo – Como

De Chiesa San Carpoforo is een van de oudste Romaanse gebouwen in Como. Het kan zelfs zo zijn dat het de eerste kathedraal is die is opgericht door bisschop Felix. De kerk is gelegen buiten de oude stad, aan de voet van de Baradello heuvel. De kerk staat aan de vroegere Via Regina, een belangrijke weg die Rome verbond met de landen aan de andere kant van de Alpen. Het gebouw is een perfect voorbeeld van Romaanse architectuur die typerend is voor Como. Deze stijl werd later door de Magistri Cumacini in heel Europa verspreid. De kerk is gemaakt van lokale bakstenen en heeft een streng uiterlijk. Er zijn weinig tot geen decoratieve elementen te onderscheiden. Het interieur heeft een centraal schip en twee zijbeuken, een halfronde apsis en een verhoogd altaar. De kerk heeft een mooie klokkentoren. Ieder zondag zijn de klokken van de San Carpoforo in Como te horen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl