Kerken

In de omgeving van de Noord-Italiaanse meren is relatief weinig overgebleven van de Romeinse en gotische kunst. Bresciaen Sirmione hebben wel Romeinse overblijfselen, maar dat is vergeleken met andere Italiaanse steden, zoals Verona, mager. Gotische cultuur kan men aantreffen in onder andere Bergamo. Romaans erfgoed daarentegen is op zeer veel plaatsen te vinden. Met enige overdrijving kan men stellen dat in vrijwel ieder dorp een Romaanse kerk uit de 11de of 12de eeuw staat. De Duomo van Como behoort tot de mooiste kathedralen van het Italiaanse merengebied. De kathedraal is opgebouwd uit verschillende stijlen en dat is duidelijk zichtbaar. Liefhebbers van kerkkunst mogen deze kathedraal zeker niet overslaan tijdens hun vakantie.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl