Gastronomie

Het merengebied in het noorden van Italië is rijk aan feesten en evenementen die betrekking hebben op eten en drinken. Een deel van deze evenementen berust op traditie, andere zijn in het leven geroepen om streekproducten te promoten. Wijnfeesten, weken van de vis, honing- en kaasmarkten, speciale beurzen: er is te veel om op te noemen in deze regio’s die uitblinken in culinair bewustzijn en waar de bewoners er nooit genoeg van krijgen om de eigenheid van hun streekproduct aan te prijzen. De beroemdste visspecialiteit van het Comomeer is missultitt. Dit is een gerecht waarbij de vis wordt ontwaterd in speciale schalen die misolte heten. Gepekelde vis, die eerst wordt gebakken en daarna wordt gepekeld. Andere schotels als risotto con pesce persico en gerookte forel in olie zijn andere bekende gerechten uit de omgeving van het Comomeer.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl