Campings Comomeer

De meeste officiële campings in het Italiaanse merengebied zijn te vinden aan de meren. Echter, in en nabij de grote steden zoals Milaan zijn ook enkele campings gevestigd. Kamperen is geen fanatieke vakantieactiviteit zoals in Frankrijk het geval is. Ondanks dat kamperen zeker niet goedkoop is, trekken vooral in de maand augustus vele Italiaanse gezinnen naar het merengebied toe. In deze maand zitten alle campings aan de grote meren bomvol. Wildkamperen is niet toegestaan in Italië en de politie treedt streng op tegen overtreders. Verwacht niet dat het blijft bij een berisping, een bekeuring wordt al snel uitgeschreven.

Bij de lokale toeristeninformatiebureaus zijn uitgebreide folders verkrijgbaar waarin de campings zichzelf aanprijzen. Ook op het Internet is er veel informatie te vinden over de campings aan de Italiaanse meren. Een interessante website is camping.it. De Touring Club Italiano (TCI) publiceert ieder jaar een uitgebreid boekwerk waarin alle Italiaanse campings zijn opgenomen. Naast uitgebreide informatie over de campings wordt er ook aandacht besteed aan toeristische attracties. Kijk op de website voor meer informatie.

U kunt ook contact opnemen met de Federazione Italiana Campeggiatori.

Internet: 
Federazione Italiana Campeggiatori

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl