Villa Saporiti, La Rotonda – Como

Het ontwerp van deze villa is van de hand van Simone Cantoni, ook de man achter de beroemde Villa Olmo. Villa Saporiti werd gebouwd voor de markiezin E. Villiani tussen 1791 en 1793. De villa kreeg de naam van markies M.R. Saporitti toen hij in 1858 het kocht van de erven van Villani. Vervolgens kreeg de stad Como het pand in het bezit en werden er stedelijke diensten en ambtenaren ondergebracht. Het gebouw wordt gemarkeerd door de centrale hal die de vorm heeft van een halve boog. Vanuit de villa heeft u een schitterend uitzicht op het Comomeer. In de villa brengt een indrukwekkend trapportaal u naar de eerste verdieping waar zich onder andere de bibliotheek bevindt. Mooi om te zien is een klein halletje met een mozaïekvloer die is geïnspireerd op het klassieke Rome.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl