Villa dell Olmo – Como

In 1782 liet graaf Innocenzo Odescalchi op de westelijke oever van het eerste zeebekken deze schitterende villa bouwen. Het ontwerp van de villa was van de hand van de architect Cantoni. De villa is gebouwd in een neoklassieke stijl en wordt onder meer gekenmerkt door een schitterende tuin. Na graaf Odescalchi woonden onder andere graaf Raimonde en nog later de Visconti di Modrone in de villa. Sinds 1927 is de villa eigendom van de stad Como. Vandaag de dag worden in de prachtige kamers concerten, congressen en exposities gehouden. De villa heeft de naam Olmo verkregen op een leuke manier. In de tuin plantte de Romein Plinius hier ooit een olm. Vandaar de naam dell’Olmo.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl