Tempio Voltiano – Como

Aan het Comomeer kunt u een bezoek brengen aan Tempio Voltiano, een klassieke tempel met marmeren kolommen en mozaïekvloeren. In dit schitterende gebouw kan men de eerste apparaten bekijken van Alessandro Volta, de uitvinder van de batterij. Zo staat hier onder meer het apparaat tentoongesteld waarmee hij de eerste batterij maakte. Graaf Alessandro Volta werd op 18 februari 1745 geboren in Como. Hij raakte al snel gebiologeerd door het fenomeen elektriciteit en in 1774 werd hij hoogleraar aan de hogeschool van Como.

In die periode vond hij vele apparaten uit die onder meer te maken hadden met statische elektriciteit. In 1800 bouwde Volta een instrument dat in staat was om een grote stroom elektriciteit te produceren. Hij vond ’s werelds eerste batterij uit en werd daarmee wereldberoemd. Hij werd onder andere door Napoleon gevraagd om zijn uitvindingen uit te leggen. Hij ontving vele medailles en onderscheidingen en werd in 1810 senator van het koninkrijk Lombardije. Vandaag de dag kunt u in Tempio Voltiano veel van zijn werk bewonderen.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl