Baradello kasteel – Como

Baradello kasteel is gelegen op een heuvel die de vallei domineert. Het lijkt op een stenen schildwacht die uitkijkt over de stad Como en het Parco Spina Verde. Het gebied van het kasteel is al sinds mensenheugenis een gefortificeerd gebied. Vroeger stond hier een belangrijk fort, het zogeheten “Limes prealpino”. Het maakte onderdeel uit van een netwerk van wachttorens die het Romeinse Rijk moesten beschermen tegen invasies. Er zijn documenten die refereren aan de tienjarige oorlog tussen Como en Milaan (1118-1127) waarin het fort een belangrijke rol speelde. De nederlaag van Como in deze oorlog leidde tot de verwoesting van het fort en de stad zelf.

Het huidige kasteel is te danken aan Roodbaard. Na zijn overwinning op Milaan in 1158 gaf hij opdracht om de stad Como en het kasteel te herbouwen. In de periode van transitie van Communes naar Signories stond het kasteel in de belangstelling van verschillende families zoals de Torriani, Rusconi en de Visconti families. Tussen deze families heerste oorlog. Om de sfeer in die tijd aan te duiden is het genoeg om te vertellen wat er gebeurde met Napo Torriani na zijn dood bij Desio in 1277. Hij werd 19 maanden in een kooi gestopt die aan de toren werd gehangen!

Het kasteel werd vervolgens gebruikt door verschillende families totdat het in 1527 door de Spaanse veroveraars werd gesloopt. Zij wilde niet dat de Oostenrijkers het kasteel gingen gebruiken. Aan het begin van de 20ste eeuw begon men met de wederopbouw van het kasteel en in 1927 werd het kasteel officieel eigendom van de stad Como. Vandaag de dag is het kasteel weer het symbool van de stad en kan het worden bezichtigd.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl