Abdij van Piona – Colico

De abdij van Piona is aan het einde van de 11de eeuw gesticht door de orde van Cluny. Het is zonder twijfel een van de bekendste bezienswaardigheden van het Comomeer. De historische waarde van dit monument is ongekend groot. De abdij van Piona is schitterend gelegen, namelijk op de punt van het schiereiland Olgiasca. Dit schiereiland ligt tegenover het plaatsje Gravedona en vormt zodoende een natuurlijke baai. Deze baai wordt door de lokale inwoners ook wel het meer van Piona genoemd. De abdij maakt onderdeel uit van een groot complex waartoe ook de kerk San Nicolo behoort. Deze kerk is getooid met een toren die in de 18de eeuw werd bijgebouwd. In de kerk, die u kunt bezoeken, bevindt zich een mooie romaans-gotische koorgang uit het midden van de 13de eeuw. Deze koorgang wordt gekarakteriseerd door grote zuilen waarop diverse christelijke motieven zijn gebeeldhouwd.

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl