Bezienswaardigheden

De schoonheid van de meren betoverde in het verleden heel wat mensen. Adellijke en andere rijke Italianen werden door de meren aangetrokken en vestigden zich op de eilandjes of langs de oever. Een aantal van hen was afkomstig uit de grote steden in Noord-Italië. Zo verrezen er vanaf de 16de eeuw allerlei prachtige villa’s, woonkastelen en herenhuizen, gebouwd in opdracht van vaak puissant rijke families. U moet zeker een bezoek brengen aan Villa Melzi in Como. Deze schitterende villa werd in 1808 gebouwd voor Hertog Francesco Melzi d’Eril, vriend en politieke steun van Napoleon Bonaparte. De villa is gebouwd in een neoklassieke stijl en in de schitterende tuin staan vele oude beelden. Vooral in het najaar, als de vele azalea’s bloeien, is de tuin ene lust voor het oog. De huidige eigenaar is Graaf Gallarati Scotti. Het is mogelijk om de villa en de bijbehorende tuin te bezoeken

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via neckermann.nl. Groot aanbod!
Meer info > Neckermann.nl

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl