7 bezienswaardigheden bij de grootste meren van Italië

gardameer

Noemen we Finland meestal het land van de duizend meren, in Italië zijn er ook heel wat te tellen. Met het Gardameer op nummer 1. Dit is het grootste meer in Italië. Maar zoals gezegd zijn er nog veel meer.

 

Reis je met de auto naar Italië en wil je verblijven rond een meer, dan is de keuze niet zomaar gemaakt. Daarom hier een aantal tips die deze keuze gemakkelijker maken. Of misschien juist niet, want al deze plekken zijn fantastisch mooi en een bezoek waard.

 

  1. Lago Maggiore

Het op één na grootste meer is het Lago Maggiore. Wie van plan is ook het buurland te bezoeken zit aan dit meer goed, want voor een deel ligt dat in Zwitserland. Het heeft helder water en je kunt er uitgebreid aan watersport doen. Midden in het meer ligt een groep eilanden die je per boot kunt bereiken.

 

  1. Ortameer

Wat het Ortameer zo bijzonder maakt is dat het er een stuk rustiger is dan bij het Lago Maggiore. De bergen rondom maken het prachtig om hier te wandelen en te genieten van het uitzicht. Het eiland Isola San Giulio ligt midden in het meer en is een prachtige bezienswaardigheid. Met name de middeleeuwse basiliek mag je daar niet overslaan.

 

  1. Meer van Lugano

Ook dit meer ligt voor een deel in Zwitserland. Hier wordt veel gezeild en ook windsurfen is er mogelijk. Rond het meer is de natuur overweldigend met onder meer palm- en citrusbomen. Lugano is een bezoek waard. Wie een eigen auto of een auto via auto huren Italië tot zijn of haar beschikking heeft zou deze stad niet over moeten slaan.  De stad ligt in het Zwitserse deel en heeft een chique uitstraling.

 

  1. Lago di Resia

Dit meer is veel minder bekend, maar wel heel bijzonder om te zien. Er steekt namelijk een kerktoren uit het water. De toren is het laatste overblijfsel van een dorpje dat vroeger op de plek van het meer stond. Vrijwel alle huizen zijn afgebroken om plaats te maken voor een stuwmeer. De kerk is blijven staan. Nu zorgt dat voor een bijzondere plek en het hoogtepunt is van Lago di Resia.

 

  1. Ledromeer

In dit meer wil je zwemmen. Dat is te danken aan de heerlijke temperatuur van het water, dat in de zomer snel stijgt. Je kunt er overigens ook een bootje huren. Rond dit meer tref je eeuwenoude dorpjes die het bezoeken waard zijn. Rondom liggen de Alpen.

 

  1. Gardameer

We kunnen dit meer niet ongenoemd laten omdat het nu eenmaal prachtig en vooral heel groot en diep is. Overal zijn er tropische baaien en fraaie zandstranden. Voor zonliefhebbers the place to be.

 

  1. Comomeer

Gecharmeerd van echte Italiaanse villa’s? Dan is het Comomeer voor jou een geschikte vakantiebestemming. Er zijn veel beroemdheden neergestreken en het maakt de omgeving behoorlijk chique. lIsola Comacina is een eilandje dat populair is bij kunstenaars en andere creatievelingen. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op het meer. Ook de plaatsjes Como en Menaggio zijn een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *